Mums!
Gårdagens mat blev kotletter i champinjonsås :D

Ingredienser:
2 Kotletter (gris)
1 nypa peppar och salt ev lite cayennepeppar
1 msk smör
Sås:
1/2 gul lök
1/2 pkt färska champinjoner
1 klyfta vitlök
2,5 dl grädde
peppar, salt, vitpeppar
2 nävar riven ost
Sallad:
1 tomat
1 mozzarella ost
basilika färsk eller torkad ca 1-2kr eller 1 knippe färsk.
1 msk olivolja
ruccola
Gör så här
Stek kotletterna i smör/olivolja på båda sidor till de har fått färg, salta peppra. Lägg upp kotletterna på ett fat och låt dem vila.
Sås:
Lägg i klicken med smör i samma stekpanna som du stekt kotletterna, för smakens skull.
Hacka löken, vitlöken och champinjonerna, häll ner allt i pannan. Stek till löken är mjuk och champinjonerna fått färg.
Häll på grädden, koka upp några minuter. Salta peppra, häll ned osten rör snabbt, koka upp. Låt sedan såsen små koka en stund/reduceras. På fatet där kotletterna vilat kommer det finnas en del köttsaft, häll ned det i såsen.
Gott blev det :D
Får se vad vi hittar på för gott ikväll då :D

Ingredienser:
2 Kotletter (gris)
1 nypa peppar och salt ev lite cayennepeppar
1 msk smör
Sås:
1/2 gul lök
1/2 pkt färska champinjoner
1 klyfta vitlök
2,5 dl grädde
peppar, salt, vitpeppar
2 nävar riven ost
Sallad:
1 tomat
1 mozzarella ost
basilika färsk eller torkad ca 1-2kr eller 1 knippe färsk.
1 msk olivolja
ruccola
Gör så här
Stek kotletterna i smör/olivolja på båda sidor till de har fått färg, salta peppra. Lägg upp kotletterna på ett fat och låt dem vila.
Sås:
Lägg i klicken med smör i samma stekpanna som du stekt kotletterna, för smakens skull.
Hacka löken, vitlöken och champinjonerna, häll ner allt i pannan. Stek till löken är mjuk och champinjonerna fått färg.
Häll på grädden, koka upp några minuter. Salta peppra, häll ned osten rör snabbt, koka upp. Låt sedan såsen små koka en stund/reduceras. På fatet där kotletterna vilat kommer det finnas en del köttsaft, häll ned det i såsen.
Gott blev det :D
Får se vad vi hittar på för gott ikväll då :D