Oj vad tar tid mellan inläggen.
Sorry men har haft fullt upp...
Men nu kommer lite bilder och recept iaf. :D
Fläskkotletter med tomat och bacon i en gräddig sås
Ingredienser:
5-700 g benfri kotlett eller fläskkarré (rumstempererat)
1 rejäl klick äkta smör
vitlökspeppar el vitpeppar + vitlök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
2-3 dl grädde
½ dl creme fraiche
4-5 knaperstekta skivor bacon
1 tomat
2 msk bladperilja
Gör så här
*Skär köttet i drygt centimetertjocka skivor (bör bli 4-6 skivor)
*Riv vitlöksklyftan på rivjärn (vitlökspress är värdelöst)
*Hetta upp stekpannan och lägg i smöret
*Krydda köttet med vitlökspeppar
*I med köttskivorna på hög värme, bryn hastigt på båda sidor - salta INTE! Det drar ut saften ur köttet...
*Ta upp köttet och lägg på tallrik med folie över medan du steker baconet knaprigt
*Nu är det dags för den härliga såsen...
*Tillsätt den rivna vitlöken i stekskyn, sätt tillbaka stekpannan på plattan med lägre värme nu och puttra en minut eller två
*Späd ut stekskyn med grädde, creme fraiche och dijonsenap
*Dela och kärna ur tomaterna under tiden såsen puttrar, skär tomatköttet i små bitar
*Hacka bladpersiljan grovt och smula det knaperstekta baconet
*Red av såsen med en äggula
*Salta och smaka av såsen
*Lägg tillbaka köttet i stekpannan, glöm inte köttsaften på tallriken... mums i såsen!
*Låt alltihop puttra på låg värme i 10-15 minuter, gärna under lock
*Strö över de hackade tomaterna och bladpersiljan någon minut innan servering
*Toppa med smulat knaperstekt bacon och njuuut
Var väldigt gott må jag säga :D
Sen ett till:
Currykyckling
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
smör
3-4 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
½ tsk salt
1-2 tsk sambalolek
8-10 stora färska champinioner
1 liten purjolök
3-4 dl grädde
1 brk creme fraiche
Gör så här
-Skiva champinionerna och strimla purjolöken. Stek till dom i smör och lägg över i en bunke.
-Dela kycklingen i mindre bitar.
- Smält smör i en stekgryta och lägg i curry, sambal, salt och vitlök, fräs till kryddorna.
- Lägg i kycklingbitarna och bryn runt om.
- Tillsätt grädden och låt det sen småputtra under lock i 35-40 minuter.
- Tillsätt sist creme fraichen och låt koka upp.
Oxå det var gott :D
Härligt med goda maträtter.
det har gått tre veckor idag, sen jag började.
Och vågen visar MINUS 7,3 kilo :D
Underbart!!!!
Men nu kommer lite bilder och recept iaf. :D
Fläskkotletter med tomat och bacon i en gräddig sås
Ingredienser:
5-700 g benfri kotlett eller fläskkarré (rumstempererat)
1 rejäl klick äkta smör
vitlökspeppar el vitpeppar + vitlök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
2-3 dl grädde
½ dl creme fraiche
4-5 knaperstekta skivor bacon
1 tomat
2 msk bladperilja
Gör så här
*Skär köttet i drygt centimetertjocka skivor (bör bli 4-6 skivor)
*Riv vitlöksklyftan på rivjärn (vitlökspress är värdelöst)
*Hetta upp stekpannan och lägg i smöret
*Krydda köttet med vitlökspeppar
*I med köttskivorna på hög värme, bryn hastigt på båda sidor - salta INTE! Det drar ut saften ur köttet...
*Ta upp köttet och lägg på tallrik med folie över medan du steker baconet knaprigt
*Nu är det dags för den härliga såsen...
*Tillsätt den rivna vitlöken i stekskyn, sätt tillbaka stekpannan på plattan med lägre värme nu och puttra en minut eller två
*Späd ut stekskyn med grädde, creme fraiche och dijonsenap
*Dela och kärna ur tomaterna under tiden såsen puttrar, skär tomatköttet i små bitar
*Hacka bladpersiljan grovt och smula det knaperstekta baconet
*Red av såsen med en äggula
*Salta och smaka av såsen
*Lägg tillbaka köttet i stekpannan, glöm inte köttsaften på tallriken... mums i såsen!
*Låt alltihop puttra på låg värme i 10-15 minuter, gärna under lock
*Strö över de hackade tomaterna och bladpersiljan någon minut innan servering
*Toppa med smulat knaperstekt bacon och njuuut
Var väldigt gott må jag säga :D
Sen ett till:
Currykyckling
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
smör
3-4 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
½ tsk salt
1-2 tsk sambalolek
8-10 stora färska champinioner
1 liten purjolök
3-4 dl grädde
1 brk creme fraiche
Gör så här
-Skiva champinionerna och strimla purjolöken. Stek till dom i smör och lägg över i en bunke.
-Dela kycklingen i mindre bitar.
- Smält smör i en stekgryta och lägg i curry, sambal, salt och vitlök, fräs till kryddorna.
- Lägg i kycklingbitarna och bryn runt om.
- Tillsätt grädden och låt det sen småputtra under lock i 35-40 minuter.
- Tillsätt sist creme fraichen och låt koka upp.
Oxå det var gott :D
Härligt med goda maträtter.
det har gått tre veckor idag, sen jag började.
Och vågen visar MINUS 7,3 kilo :D
Underbart!!!!